ANGOL-MAGYAR, MAGYAR-ANGOL CHARTERSZÓTÁR

HAJÓBÉRLŐK VITORLÁSSZÓTÁRA

Főoldal

Charterszótár

Vitorlázás elmélete

On-line szótár

Sea terms

Angolnyelv-
oktatás


Partnerek

Kapcsolat

Hibajegyzék

Szemelvények a vitorlázás elméletéből

A vitorlás hajót - a hátszeles vitorlázás kivételével - a vitorlán keletkező felhajtóerő előre mutató összetevője hajtja előre. Ugyanez a felhajtóerő tartja a levegőben a repülőgépeket is.A felhajtóerő keletkezésére számos elmélet igyekszik magyarázatot adni. Az Interneten akadtam rá a NASA Glenn Research Center portáljára, ahol részletesen tárgyalják ezeket az elméleteket. Ezekből állítottam össze egy rövid ismertetőt a weblap szerzőjének engedélyével.

Az itt következő oldalak megértéséhez néhány fogalom pontos meghatározására van szükség. A folyadékok és gázok mechanikájában a szilárd test (solid object) alatt olyan tárgyat kell érteni, amelynek határozott, nem változó alakja van, a folyadék (liquid) kifejezés pedig nem szilárd, azaz cseppfolyós vagy gáz halmazállapotú, alakját változtatni képes tárgyat (közeget) jelent

Tartalom:
Mi a felhajtóerő?
Téves elméletek: 1
Téves elméletek: 2
Téves elméletek: 3
Helyes elmélet

A magyarázatokat Java-szimulátorok teszik szemléletessé, melyek ingyen letölthetők. Ha a linkre kattintva az oldal tetején csak egy szürke doboz jelenik meg, akkor ellenőrizni kell, hogy engedélyezve van-e a böngészőben a Java. Ha engedélyezve van, és Windows XP operációs rendszer van a gépre telepítve, akkor le kell tölteni a Java újabb változatát a http://www.java.com/en/index.jsp linkről.

Jó szórakozást és szelet!

balatoni vitorlázás, hajóbérlés a balatonon

Ez
az
Ön
hirdetésének
a
helye


Copyright ©: Nagy Zoltán, 2009.
Utoljára módosítva: 2010. január 02.
URL: http://www.vitorlasszotar.hu/ E-mail: [email protected]