Az első olyan Magyarországon megjelent angol vitorlás szakszótár, amely magában foglalja a tengeri vitorlázáshoz kapcsolódó területek (hajóbérleti szerződés, hivatalos eljárások, vitorlás túrahajó részei, szerelvényei és tartozékai, motor, villamosság és elektronika, karbantartás, vitorlázás, navigáció, idojárás, tengeri kommunikáció) legfontosabb szavait és kifejezéseit.

A szótár két részbol áll: (I) szótár, (II) tengeri kommunikáció. Az angol-magyar részben, a keresést megkönnyítendő, nem csak betűrendben, hanem a fent említett témák szerint csoportosítva is meghatálálhatók a szavak. A Nemzetközi Tengerészeti Szervezet, (International Maritime Organization - IMO) kidolgozta a tengeri kommunikációra  ajánlott szabványos kifejezéseket: IMO Standard Marine Communication Phrases (SMCP) . A második rész e kiadvány azon kifejezéseit és azok magyar fordítását tartalmazza, amelyekre a kedvtelési célú hajósoknak szükségük lehet világ tengerein. Orvosi tanács kéréséhez, az IMO által kidolgozott szabványos kifejezések gyűjteménye és azok magyar fordítása ad segítséget a tengeri rádiózásban..

Dr. Schláth János, hosszújáratú tengerészkapitány, a Nemzeti Közlekedései Hatóság vizsgabiztosa írja a szótár előszavában: "Véleményem, hogy ez a szótár egyedülálló, 'naprakész' gyűjteményként hiánypótló használati eszköz a kedvtelési és professzionális hajózás számára egyaránt. Nélkülözhetetlen fedélzeti szótárként ajánlom a speciális szavak és nyelvi nehézségek zűrzavarában 'botladozó' tengerészkollégák számára."

Példányszám: 1000 (számozott)
Méret: 150 x 202 mm (haránt formátum)
Oldalszám: 290
Borító: puhatáblás
Papír: Műnyomó
Kötés: cérnafűzött, ragasztott
Kiadó: Nagy Zoltán (magánkiadás)
Kiadás éve: 2009

Fogyasztói ár: 7990 Ft (+ szállítási költség)


Budapesten ingyenes házhozszállítás

MEGRENDELEM