ANGOL-MAGYAR, MAGYAR-ANGOL CHARTERSZÓTÁR

HAJÓBÉRLŐK VITORLÁSSZÓTÁRA

Főoldal

Charterszótár

Vitorlázás elmélete

On-line szótár

Sea terms

Angolnyelv-
oktatás


Partnerek

Kapcsolat

Hibajegyzék

Az első olyan Magyarországon megjelent angol vitorlás szakszótár, amely magában foglalja a a tengeri vitorlázáshoz kapcsolódó területek (hajóbérleti szerződés, hivatalos eljárások, vitorlás túrahajó részei, szerelvényei és tartozékai, motor, villamosság és elektronika, karbantartás, vitorlázás, navigáció, időjárás, tengeri kommunikáció) legfontosabb szavait és kifejezéseit.
    A szótár két részből áll: (I) szótár, (II) tengeri kommunikáció. Az angol-magyar részben, a keresést megkönnyítendő, nem csak betűrendben, hanem a fent említett témák szerint csoportosítva is meghatálálhatók a szavak. A Nemzetközi Tengerészeti Szervezet, (International Maritime Organization - IMO) kidolgozta a tengeri kommunikációra  ajánlott szabványos kifejezéseket: IMO Standard Marine Communication Phrases (SMCP). A második rész e kiadvány azon kifejezéseit és azok magyar fordítását tartalmazza, amlyekre a kedvtelési célú hajósoknak szükségük lehet világ tengerein. Orvosi tanács kéréséhez, az IMO által kidolgozott szabványos kifejezések gyűjteménye és azok magyar fordítása ad segítséget a tengeri rádiózásban..
    Dr. Schláth János, hosszújáratú tengerészkapitány, a Nemzeti Közlekedései Hatóság vizsgabiztosa írja a szótár előszavában: "Véleményem, hogy ez a szótár egyedülálló, 'naprakész' gyűjteményként hiánypótló használati eszköz a kedvtelési és professzionális hajózás számára egyaránt. Nélkülözhetetlen fedélezei szótárként ajánlom a speciális szavak és nyelvi nehézségek zűrzavarában 'botladozó' tengerészkollégák számára."

balatoni vitorlázás, hajóbérlés a balatonon

Ez
az
Ön
hirdetésének
a
helye


Copyright ©: Nagy Zoltán, 2009.
Utoljára módosítva: 2010. január 02.
URL: http://www.vitorlasszotar.hu/ E-mail: [email protected]